19/09/2024

De dagen worden korter, het wordt steeds kouder en de bomen veranderen alweer van kleur. Dat is niet zo gek want de herfst staat weer voor de deur. De herfst heeft veel voordelen, want nu is het weer geoorloofd om toch al de pepernoten in huis te halen en lekker op te eten, je kunt ’s avonds weer kaarsjes aansteken en het je hoeft er niet elke avond meer op uit te trekken. Het leven in de herfst kent dus vele voordelen. Maar het is wel fijn om er zelf voor te zorgen dat je helemaal herfst ready bent. In deze blog geven we je wat lifestyle tips, zodat jij met een gerust hart het herfstseizoen in gaat!  

Zorg voor warmte

Het is niet zo gek als je even moet wennen aan de koudere temperaturen. Je lichaam is natuurlijk op dit moment nog helemaal de 30 graden van de zomer gewend en in de herfst kan het soms zo van de één op de andere dag heel wat graden kouder zijn. Geef je lichaam dus wat tijd om te wennen aan de koudere temperaturen. Maar zorg er ook voor dat je jezelf warm houdt met de juiste kleding. Haal de truien maar weer van zolder, want die heb je zeker nodig! Ook is het tijd om eens te kijken of je winterjas nog voldoet aan al je wensen. Jassen zijn er in alle soorten en maten, dus als je een nieuwe nodig hebt kun je gerust online op zoek gaan. Zorg ook voor warme schoenen voor buiten en voor warme sloffen voor binnen. Je voeten zullen je dankbaar zijn!

Vitamientjes, zeer belangrijk!

In de winter krijg je logischerwijs minder vitamines binnen dan in de zomer. Vitamine D haal je namelijk uit zonlicht en daar is nou eenmaal minder van in de herfst en winter dan in de zomer. Zorg dat je zoveel mogelijk buiten komt, zodat je toch wat via zonlicht binnen kan krijgen en gezond blijft. Maar mocht dit niet lukken of is er geen zon? Dan is het ook mogelijk om vitamine D uit voeding te halen, zoals uit vette vis, of je kunt het extra binnenkrijgen door middel van tabletten.

Zorg voor leuke activiteiten op de planning

In de winter ga je minder snel op het terras zitten, want dat is te koud. Je kunt niet echt naar festivals, want die worden minder georganiseerd. En je kunt ook niet gezellig een middag in het park chillen met vrienden, want daar is het ook te koud voor. Dus tijd om andere activiteiten op de planning te zetten. Maak bijvoorbeeld een herfstwandeling, ga buiten sporten, ga shoppen voor een goed boek die je ’s avonds met een kop thee kunt lezen en plan spelletjesavonden met vrienden. Genoeg te doen, om de koudere seizoenen toch leuk te maken!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *