19/09/2024

Een gezonde stralende huid is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Veel mensen kampen met huidproblemen. Van een droge huid tot vette huid en zelfs de nodige huidirritaties. De huid wordt dagelijks beïnvloedt door invloeden van buitenaf. Het is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en tóch besteden we er lang niet altijd genoeg aandacht aan. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Met de juiste verzorging geniet jij binnenkort namelijk al van een stralende en gezonde huid. En zeg eens eerlijk, dat willen we toch allemaal?

Benieuwd hoe jij jouw huid gezond en stralend houdt? Hier zijn 5 tips om je huid op de juiste manier te verzorgen. 

1. Begin met de juiste verzorgingsproducten 

Op de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk om van de juiste verzorgingsproducten gebruik te maken. Kies bijvoorbeeld voor de producten van CeraVe. Kies bij voorkeur voor producten die over meerdere lijnen beschikken voor de diverse huidtypes. Het is gelijk al een red flag wanneer er maar één lijn is. Geen enkele huid is immers hetzelfde. Het is belangrijk om verzorgingsproducten voor jouw huidtype te kiezen. Hierbij mag in elk geval een voedende crème niet ontbreken. 

2. Goed reinigen 

De meeste mensen denken onterecht dat je enkel je gezicht hoeft te reinigen als je make-up hebt gebruikt. Niets is minder waar. De gehele dag is je huid in aanraking met invloeden van buitenaf. Ook mensen die geen make-up dragen moeten hun huis dus aan het einde van de dag goed reinigen. Net als bij het opstaan. Maak er een routine van om zo iedere keer de dag te beginnen én te eindigen. Een goede reinigingsbeurt doet wonderen voor de kwaliteit van je huid. 

3. Voedende serum 

Na het reinigen van de huid ondersteun je deze nog eens extra door een voedende serum te gebruiken. Hiermee hydrateer je de huid en ondersteun je deze bij het herstelproces. Er zijn ook speciale serums verkrijgbaar die helpen bij het vertragen van huidsveroudering of huidproblematiek. Kies voor een serum die aan jouw persoonlijke wensen voldoet en lees altijd goed de gebruiksaanwijzing door voordat je deze aanbrengt op de huid. 

4. Goede zonbescherming 

Vanaf april wordt aanbevolen om de huid dagelijks in te smeren met zonnebrandcrème. Dit lijkt soms een beetje onnodig. Zeker op een bewolkte dag. Besef echter goed dat vanaf april de zonkracht sterk genoeg is om ook door bewolking de huid te raken. UV-stralen zijn erg schadelijk voor de huid. Ze kunnen de huid vroegtijdig verouderen en zelfs huidkanker veroorzaken. Daarom moet de huid altijd goed beschermd worden. Zowel op zonnige als bewolkte dagen. Natuurlijk gebruik je op een zonnige dag wel wat extra bescherming en blijf je uit de zon wanneer zij op haar felst is.

5. Eet en drink gezond 

Je bent wat je eet is niet zomaar een gezegde. Deze klopt als een bus. Aan de huid is direct te zien of jij gezond en gevarieerd eet. Ook als je te weinig (water) drinkt, zal dit direct invloed hebben op de conditie van de huid. Als je dan ook echt snel verandering wilt zien, zal je ook je voedingspatroon en levensstijl drastisch aan moeten passen. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *